13 beste stranden in Batangas, Filippijnen

Batangas staat bekend om veel dingen: eeuwenoude kerken, onweerstaanbare lekkernijen, een vulkaan in een meer, een sterk accent en de balisong (vlindermes). Maar veel meer dan wat dan ook, het enige dat voor het eerst betrekking heeft op het denken wanneer Batangas wordt opgemerkt – stranden. Zelfs de gordijnen wisten dit, toen ze zongen over het rijden naar het strand.

Zo vroeg moet ik je vertellen dat Batangas geen poederachtige stranden heeft die zo wit zijn als de Oscars. Als je probeert Boracay-achtig zand te vinden dat over kilometers van de kust is bezaaid, zul je teleurgesteld zijn. Dat wil niet zeggen dat een reis naar een Batangan -strand niet plezierig zal zijn.

Batangas omzitten het zuidwestelijke idee van Luzon, herbergt een uitstekende kustlijn, bestaande uit verschillende soorten stranden. Sommige zijn Sandy, sommige kiezelstenen, sommige rotsachtig. Sommigen zijn absoluut afgelegen, anderen volledig ontwikkeld. Elk heeft zijn eigen charme. Elk heeft zijn eigen markt. Maar het beste dat Batangas -stranden populair maakt, is de nabijheid van Manila. Slechts een drie tot vier uur rijden van de hoofdstad, deze zuidelijke provincie Tagalog gebruikt een gemakkelijke onderbreking van de vermoeide Urbanite. Hier zijn 13 stranden in Batangas die de reis waard zijn (in willekeurige volgorde).

Wat wordt er in deze gids behandeld?

Laiya, San Juan
Verde Island, Batangas City
Manuel Uy Beach, Calatagan
Masasa Beach, Tingloy
Sombrero Island, Tingloy
Sepoc Beach, Tingloy
Fortune Island, Nasugbu
Calayo Beach, Nasugbu
Pulo Island, Nasugbu
Bituin Cove
Malabrigo Point, Lobo
Matabungkay Beach, Lian
Burot Beach, Calatagan
Top Beach Resorts in Batangas
Meer ideeën over YouTube ⬇️⬇️⬇️ Gerelateerde berichten:

Laiya, San Juan

Laiya is een van de meest ontwikkelde stranden in Batangas. En het is niet moeilijk om te zien waarom. Het lange en grote stuk zand trekt duizenden en duizenden toeristen, vooral in de zomer. Veel resorts, zowel high-end als budget, hebben de afgelopen jaren langs de kust gekraamd, waardoor dit een geweldige optie is voor degenen die gewoon achterover willen gaan en comfortabel willen zijn. Laiya is ook een favoriet voor bedrijfsevenementen.

Laiya Beach
Merk echter op dat het zand hier niet wit of goed is. Het is grof en nog veel meer aan de bruine kant van het licht, maar het maakt nog steeds een goed uitzicht.

Controleer hoteltarieven hier: Laiya Hotels and Resorts

Foto door: Winston Almendras

Verde Island, Batangas City

Verde Island
Verde Island maakt deel uit van Batangas City, maar het is op geen enkele manier zo gecommercialiseerd als de rest. Gelegen 45 minuten van het vasteland, wiegt het een aantal strandattracties die bijna onaangeroerd zijn, waaronder Mahabang Buhangin en Cueva Sitio.

Het eiland bevindt zich ook in het midden van de Passage van Verde Island, die wordt beschreven door een Smithsonian Institute -studie uit 2007 als het ‘centrum van het centrum’ van de mariene biodiversiteit van de wereld die de hoge concentratie van mariene soorten citeert.

Waar te blijven: als u niet wilt overnachten, kunt u in een hotel in Batangas City verblijven.

Meer info: Isla Verde Travel Guide

Manuel Uy Beach, Calatagan

Manuel Uy Beach
Manuel Uy Beach Resort is een stijgende dag excursie en kampeerbestemming in Calatagan. Het is langs dezelfde kust die Stilts Calatagan Resort en Burot Beach wiegt. Op het eerste gezicht lijkt het helemaal niet als een resort, veel meer op een camping. Met uitzondering van de douche- en toiletruimtes en een stafstations, zijn er geen permanente betonnen structuren langs het strand.

Het is een lange, grote strook crèmekleurig zand dat zachtjes is opgelopen door het ondiepe water van Calatagan. Het is door een inlaat in twee verdeeld. Het is ook een optimaal spoedpunt naar Starfish Island en een zandbank. Eilandhopping excursies zijn beschikbaar op het strand voor slechts P300 per persoon.

Meer info: Manuel Uy Beach

Masasa Beach, Tingloy

Masasa Beach
Volledig geïsoleerd van het vasteland van Batangas, blijft de bescheiden gemeente Tingloy onaangeroerd door de klauwen van ontwikkeling. Het beste strand heet Masasa, een lange, gebroken witte rek verborgen in de zuidelijke rand van het eiland Maricaban (het belangrijkste eiland van Tingloy).

Waar te blijven: er zijn geen resorts of hotels in Masasa Beach. Veel bekijk het op een dag excursie van Anilao.

Controleer hoteltarieven hier: Anilao Resorts

Meer info: Masasa Beach

Sombrero Island, Tingloy

Sombrero Island
Als je van wandelen houdt, heb je waarschijnlijk gehoord over Mt. Gulugod Baboy in Mabini. En als je Mt. Gulugod Baboy hebt veroverd, heb je waarschijnlijk gehoord over Sombrero Island. Veel bergbeklimmers en wandelaars komen de heuvel af om op een dagtocht naar dit eiland te gaan voordat ze terugkomen naar Manila.

So opgeroepen om zijn vorm, Sombrero Island heeft een afgeronde hoogte omgeven door een zandbed, waar strandbouten kunnen luieren en gewoon plezier hebben in het heldere water.

Waar te verblijven: Anilao Resorts

Sepoc Beach, Tingloy

Sepoc -strand
Sepoc Beach (of SEPOC Point) is een privéstrip die eigendom is van en beheerd wordt door Eagle Point Beach Resort, waardoor het minder kan worden overspoeld als andere stranden in Batangas. Het noordwestelijke idee van Tingloy scheurt, het kan worden opgenomen in Tingloy Island Hopping ExcursiOns van Masasa Beach of Anilao. Openbare boten zijn gratis om hier te stoppen, maar de binnenlandse voorzieningen zoals toiletten en eetzaal, en een uitkijkpunt in de heuveltop zijn exclusief voor de resortgasten.

Waar te verblijven: Anilao Resorts

Meer info: Sepoc Island Travel Guide

Fortune Island, Nasugbu

Fortune Island maakt deel uit van de gemeente Nasugbu. Het is eigenlijk een verrassing dat niet veel mensen buiten Batangas erover weten. Ik ben de hele tijd opgegroeid over dit eiland. De veel beroemde functies van het eiland zijn de Griekse kolommen, ruïnes van wat eruit ziet als een privé -rusthuis.

Fortune -eiland
Waar te blijven: u kunt ervoor kiezen om op een resort van het vasteland te blijven.

Controleer hoteltarieven hier: Nasugbu Resorts

Foto door Asta Alvarez

Calayo Beach, Nasugbu

Calayo Beach
De stranden van Nasugbu behoren tot de eersten in de provincie die grote ontwikkeling ondergaan. Er zijn overal resorts, waarvan veel hun eigen baai hebben: Hamilo Coast en Punta Fuego, om er maar een paar te noemen. Maar er zijn nog steeds stranden die openstaan ​​voor het grote publiek. Calayo Beach is er een van.

Calayo Beach is bekleed met verschillende huizen en budget tot mid-range resorts. Het zand hier is niet spectaculair. Het is prima, maar het is dichter bij lichtbruin dan wit. Maar het is de springpunt naar betere stranden zoals Pulo Island, Kayraang Cove en Bituin Cove.

Meer info: Nasugbu Travel Guide

Controleer hoteltarieven hier: Nasugbu Resorts

Pulo Island, Nasugbu

Loren Island
De lokale bevolking noemt het Pulo-Pulo, maar toeristen kennen dit als Pulo Island of Loren Island. Yep, Loren zoals in Loren Legarda, die volgens onze bootmannen dit stuk paradijs bezit. Het ligt op slechts 20 minuten van Calayo Beach. Het zand hier is niet wit of prima, het is op zijn best beige en Pebbly, maar het gebruikt nog steeds een prachtige eiland -ontsnapping. Het eiland heeft twee stranden en wat eruit ziet als een zandbank die linkt naar een ander rotsachtig eilandje.

Meer info: Nasugbu Travel Guide

Controleer hoteltarieven hier: Nasugbu Resorts

Bituin Cove

Bituin Cove.
Naar verluidt eigendom van senator Edgardo Angara, is deze korte strook zand en gordelroos een stijgende campingbestemming op slechts 20 minuten van Calayo Beach. Je kunt overnachten of uitchecken als onderdeel van een eilandhopping -tour. Toegangskosten zijn P25. Vanuit Calayo Beach kan het worden bereikt door een boot te charteren die P1500 kost, goed voor 12 PAX.

Meer info: Nasugbu Travel Guide

Controleer hoteltarieven hier: Nasugbu Resorts

Malabrigo Point, Lobo

Malabrigo Beach
Terwijl Laiya en Nasugbu veel Manila-wellers aantrekken, is Malabrigo erin geslaagd om al die jaren onder de radar te vliegen, met behoud van zijn natuurlijke aantrekkingskracht en uitstekende staat. Twee dingen kunnen er kredietscores voor nemen. Een daarvan is de locatie. Genesteld in een relatief obscure gemeente, kan het worden bereikt door langs de bergen te kronkelen. De andere reden is dat het niet je normale strand is. Het is een kiezelstrand. In plaats van fijn zand bestaat het strand uit kleine tot middelgrote grijze en witte kasseien. Er is ook een verbluffende vuurtoren in de buurt.

Meer info: Malabrigo Beach

Matabungkay Beach, Lian

Matabungkay Beach
Als de lokale bevolking moet worden geloofd, werd Matabungkay in de vroege jaren 1950 “herontdekt” door Duitsers die probeerden een go-to-paradijs te vinden binnen de nabijheid van de bruisende Manila. Gezien dat dan, veranderde Matabungkay van een basisvissersdorp in een toeristische bestemming. De kust is bezaaid met aszand dat een witte gloed schittert als ze worden geknuffeld door zonlicht. Het wordt begrensd door een lange, krappe rijstrook van resorts en winkels. Pas echter op, de laatste keer dat ik hier was, kon ik het niet helpen, maar merk dat het afval op het strand bezaaid.

Controleer hoteltarieven hier: Matabungkay Resorts

Meer info: Matabungkay Beach

Burot Beach, Calatagan

UPDATE (11/2016): We hebben vermeld dat dit momenteel niet meer voor het publiek open staat.

BUREM STRAND
Voor de langste tijd was Burot Beach een best bewaard geheim. Maar dat is de laatste tijd veranderd naarmate veel meer en veel meer strandjagers het hebben ontdekt. Het is een korte inham verscholen aan de westelijke rand van Punta de Santiago in Calatagan. Er wordt gezegd dat het is gekocht door ontwikkeling gigantische SM, maar het blijft open voor degenen die een korte affaire met de natuur zoeken.

Waar te blijven: kamperen is de juiste weg. Maar als het niet jouw ding is, kun je in andere resorts in de omgeving blijven.

Controleer hoteltarieven hier: Calatagan Resorts

Meer info: Burot Beach

Top Beach Resorts in Batangas

Als u strandresorts probeert te vinden, zijn hier enkele van de hoogst gewaardeerde eigenschappen in Batangas, zoals gerangschikt door Traveloka-gebruikers, vanaf 2017.

Acuaverde Beach Resort and Hotel
Laiya, San Juan, Batangas
Kamers van Php 6.000

Controleer tarieven en beschikbaarheid

Club Punta Fuego
Barangay Balaytigue, Nasugbu, Batangas
Kamers van P8.300

Controleer tarieven en beschikbaarheid

Coral Beach Club
Lian Matabungkay, Lian, Batangas
Kamers van P3.400

Controleer tarieven en beschikbaarheid

Meer ideeën op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Matabungkay Beach: bezaaid herinneringen in Batangas, Filippijnen

Malabrigo Beach: Stoned Solitude in Lobo, Batangas

Anilao, Batangas: boven het oppervlak van een onderWater Eden

Masasa Beach: niet zo verre paradijs in Tingloy, Batangas

Top 12 lange weekendbestemmingen van Manilla (geen vluchten nodig)

Burot Beach in Calatagan, Batangas

Stranden in de buurt van Manilla: 10 PracTed Weekend Vacations

White Island: de naakte verleidster van Camiguin, Filippijnen