Sagada Bonfire Fest in Mountain Province, Filippijnen

Mensen, met drankjes in hun hand, danste op de luide muziek toen het licht in het midden van de plaats flikkerde. Hoewel het klinkt als een scène uit je favoriete club in de stad, zou je zo het Bonfire -evenement beschrijven dat elk jaar in Sagada gebeurt. Behalve, de dans is native, de muziek is gemaakt door conventionele percussie -instrumenten, en het licht komt uit een groot vreugdevuur dat glorieus in het midden van de site brandt.

Elk jaar heeft de Sagada Unuine Guides Association een Bonfire -evenement en zijn toeristen van harte welkom om deel te nemen aan de viering. Het gebeurt op één nacht tussen Kerstmis en Nieuwjaar (27 of 28 december), beschouwd als een topseizoen voor Sagada -toerisme.

Afgezien van de lage temperatuur, is dit de reden waarom ik Sagada op dit moment altijd bezoek. Ze doen dit al drie jaar en, ik mis niet, ik heb dit evenement al drie jaar bijgewoond. En ik heb geen doel om een ​​einde te maken aan deze gewoonte.

De eerste twee jaar deden ze het op Kiltepan -gezichtspunt. In 2011 verhuisden ze de locatie naar Langtiw, nabij de monding van Sumaging Cave.

Het is echter niet gratis. Voor een minimale vergoeding van Php 250 (vorig jaar tarief) kunt u deel uitmaken van de viering. Dit tarief omvat transport van het stadscentrum naar de locatie en rug, volledig buffetdiner (inclusief een inheems gerecht genaamd Pinikpikan), overlopende drankjes (water, koffie en wijn), en een kans om veel meer te leren over de dansen en de cultuur van het prachtige Highland -paradijs genaamd Sagada. Dit is feesten in Sagada!

Dat is mijn vriend tonet met te veel rode wijn in haar buik. Wees niet zoals zij. Haha. Grapje.
Dat is CES die geniet van de warmte van het vuur en de mensen van Sagada!
Houd het vuur branden!
Ik weet dat ik je bij wijn heb. De afgelopen drie jaar serveerden ze een aantal wijnen – moerbeiwijn, bosbessenwijn, aardbeienwijn en een inheemse wijn, waarvan de naam mijn gedachten schoof. (Raad eens wie er teveel aan het drinken was op de Pideeh?) Je kunt zoveel hebben als je wilt, maar gedraag je alsjeblieft goed. (Alsjeblieft?)

Sommige gidsen zullen een inheemse Sagada -dans rond het grote vuur uitvoeren en iedereen wordt uitgenodigd om met hen te dansen.

Je kunt ook je eigen eten meenemen. Ja, zelfs marshmallows die je op een stok kunt doen en in de buurt van het vreugdevuur kunt hitsen!

Een ding dat ik door de jaren heen ontdekte, was echter dat het veel meer en veel chaotischer werd. Het eerste vreugdevuur was uitzonderlijk. Voedsel werd vroeg geserveerd en mensen stonden in de rij (en dat zouden ze moeten). In 2010 waren er twee regels; Het kostte zoveel tijd om het buffet te bereiken, maar het was behoorlijk georganiseerd. Vorig jaar was, met het risico dat het zeurderig klinkt, een beetje een puinhoop. Er waren zo talloze wachtrijen die verstrikt raakten toen ze dichter bij het buffet kwamen. Op een gegeven moment verdwenen de lijnen en het was Ugh. Ik weet niet zeker of het was omdat het eten later werd geserveerd dan typisch of de reeks toeristen vorig jaar veel ongeduldiger (of hongeriger) was dan de anderen of beide. Maar het moet naar mijn mening iets worden gedaan. Toch zou ik graag terugkeren en de komende jaren bij dit feest zouden toetreden.

Als u dezelfde ervaring wilt hebben, neemt u contact op met Sagada echte gidsenvereniging en vraagt ​​u om het schema van het vreugdevuur van dit jaar, zodat u vooruit kunt plannen. Ik weet niet zeker of ze al nu een date hebben gekozen, maar het is veilig om aan te nemen dat het tussen Kerstmis en Nieuwjaar is.

Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

De hangende doodskisten in Echo Valley: Sagada, Filippijnen

Bomod-ok Falls, Sagada: wat te verwachten

Dat ding genaamd Kiltepan Sunrise: Sagada, Filippijnen

Sagada Weaving: Mountain Province, Filippijnen

Cave Connection: Spelunking op het volgende niveau in Sagada, Filippijnen

Lemon Pie House: waar te eten in Sagada, Filippijnen

The Yoghurt House, Sagada: een haat-haataffaire

Lumiang Burial Cave in Sagada, Filippijnen