15 finest beaches in Greece (Islands as well as Mainland)

want to understand which are the very best beaches in Greece? Kijk dan niet verder. The Greek islands as well as the mainland are house to a few of Europe’s most lovely stretches of sand as well as rival any type of that you will discover around the world.

The Greek beaches are a few of the more prominent destinations to see in Europe.

The finest beaches in Greece are a few of the most unique on the world as well as are stunning to behold. There are numerous locations to see in Greece, however the Greek islands are a location where contemporary high-end as well as ancient history walk hand in hand.

And, if you travel smart, Greece can be a excellent budget plan travel destination.

To prevent the inevitable arguments about which should be number one as well as exactly how this beach is much better than that one, this listing is in random order. So, from golden sand as well as crystal remove waters to wave-sculpted rock, right here are the very best beaches in Greece you won’t want to miss!

Top 15 finest beaches in Greece

Inhoudsopgave
1. Porto Katsiki, Lefkada
2. Elafonisi, Crete
3. Koukounaries, Skiathos
4. St Paul’s Bay, Rhodes
5. Lalaria, Skiathos
6. Myrtos, Kefalonia (by far one of the very best beaches in Greece!)
7. Sarakiniko, Milos
8. Matala Beach, Crete
9. Voidokilia Beach, Messinia (one of the very best beaches in mainland Greece)
10. Navagio Beach, Zakynthos
11. Diamandi Beach, Skiathos
12. Lindos Beach, Rhodes
13. Mylopotamos Beach, Pelion
14. Balos Beach, Crete
15. Xi Beach, Kefalonia
Now You understand the very best beaches in Greece

1. Porto Katsiki, Lefkada

First on the listing is Porto Katsiki, which approximately equated means goat port. This is since at one time only goats might reach the shore by scrambling down the treacherous cliffs.

These days, however, Porto Katsiki has opened up as well as stairs run down from a auto parking great deal at the top of the cliff.

Located on the Ionian Island of Lefkada, during the day boat tours likewise decrease tourists on the sands from the close-by town of Nidri. the very best time to see is early in the morning, at around 8 am, as the beach soon fills up with tourists. Although a major hotspot for travellers, you should still make time to see Porto Katsiki.

☞ SEE ALSO: things To perform in Corfu

There are no hotels or locations to stay near the beach as well as likewise it is prohibited to camp. There are nevertheless some little restaurants on the cliffs where it is possible to get food as well as drinks.

How to get to Porto Katsiki

The beach is found on the southernmost peninsula of Lefkada Island as well as can be reached from most towns either by bus or taxi. It is likewise possible to take a boat tour, where Porto Katsiki is one of the primary stops.

Being one of the most famous beaches in the Greek Islands, this is a extremely simple area to reach. Porto Katsiki is a stunning location as well as quickly makes the listing of the very best beaches in Greece.

Where to stay in Lefkada

Here is a listing of the top 3 rated, economical properties near Lefkada. click on the links as well as inspect them out for yourself!

To Ampelaki – From $36/Night, 9.7/10 Rating. Click right here to see the latest cost on Booking.com

Valedina spaces – From $28/Night 9.6/10 Rating. Click right here to see the latest cost on Booking.com

Heliotropia homes – From $42/Night, 9.6/10 Rating. Click right here to see the latest cost on Booking

☞ Click right here to see all lodging choices offered in Lefkada town, or click right here to browse on Airbnb.

2. Elafonisi, Crete

Next up is the lovely Elafonisi beach which is found on its namesake, Elafonisi Island. With its pink sand as well as warm waters, this is one of the most famous beaches in the Greek Islands.

Situated off the southwest corner of the Island of Crete, on calm days it is possible to wade with the shallow waters between Crete as well as Elafonisi, to reach the beach.

The island itself is a secured nature reserve so is lovely as well as clean. However, as the day draws on the beach does get rather crowded. show up early to relax as well as see the beach in all of its beauty. later on head out as well as enjoy the rest of the top things to perform in Crete to prevent the crowds.

Windsurfing is likewise possible in the area, so if you like extreme sports this is the perfect destination for you. during the summertime months, the conditions are perfect to surf almost every day.

How to get to Elafonisi Beach

Elafonisi is a little island tethered to the Cretan vasteland door een zandlint. De allerbeste methode om het strand van Elafonisi te bereiken, is per taxi vanuit de nabije stad, Chania.

Als u echter op een budgetplan reist, zijn er ook gewone bussen die u op het strand kunnen verminderen. Hoewel, houd er rekening mee dat de bussen veel langer duren dan een taxi.

Waar te verblijven in Chania

Hier is een lijst met de top 3 van beoordeelde, economische eigenschappen in Chania, het startpunt voor Elafonisi Beach. Klik op de links en inspecteer ze zelf!

Eleni Apartments – vanaf $ 108 / nacht, 8,9 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Slide Studio Apartments – vanaf $ 76 / nacht, 9,8 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Alcanea Shop Hotel – vanaf $ 96 / nacht, 9,5 / 10. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

☞ Klik hier om alle accommodatie -keuzes te zien die in Chania worden aangeboden op Booking.com, of klik hier om op Airbnb te bladeren.

3. Koukounaria, skiathos

Skiathos is gezegend met een paar van de allerbeste stranden in Griekenland en Koukounaria is nog een van de spectaculaire stukjes zand van het Griekse eiland. Koukounaries Beach is beroemd om zijn fijne witte zand en aromatische dennenbos, waaruit het gebied zijn naam heeft gekregen.

Sinds de jaren zestig is het eiland een beveiligd reserve, dat heeft geholpen om Koukounaries Beach tot een van de meest ongerepte in de hele Middellandse Zee te maken. Het kristalverwijderingswater van de lagune is diep en perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een geweldige locatie om te zwemmen.

Koukounaries Beach biedt veel activiteiten van watersporten tot natuurwandelingen met het dennenbos. Dit is niet alleen het allerbeste strand op Skiathos, het is een van de allerbeste stranden in Griekenland.

Hoe u naar Koukounaries Beach komt

Het eiland Skiathos ligt voor de kustlijn van het vasteland van Griekenland, ten oosten van het schiereiland Pelion. Koukounaries bevindt zich op de zuidwestelijke hoek van Skiathos.

De regio rond het strand is goed verzorgd voor toeristen en biedt veel restaurants, strandhotels en bars. Regionale bussen omcirkelen het eiland het grootste deel van de dag, met Koukounaria zijn een van de primaire afname van punten.

Waar te verblijven in skiathos

Hier is een lijst met de top 3 van beoordeelde, economische eigenschappen in Skiathos. Klik op de links en inspecteer ze zelf!

Hotel Telis – vanaf $ 37 / nacht, 9,1 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Kallisti Apartments – vanaf $ 54 / nacht, 9,6 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Skiathos Home – vanaf $ 60 / nacht, 9,5 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

☞ Klik hier om alle accommodatie -keuzes in Skiathos te zien, of klik hier om op Airbnb te bladeren.

4. St Paul’s Bay, Rhodes

St Paul’s Bay is een schilderachtig stuk Rhodos. Gelegen net ten zuiden van Lindos, wordt gezegd dat dit is waar de apostel Paulus landde tijdens een zware storm. Er is een kleine kerk ontwikkeld op de heuvel om de landing te herdenken, die vandaag een prominente bruiloftsevenement is geworden vanwege het prachtige landschap rond de baai.

St Paul’s Bay is een van de allerbeste zwemplaatsen op het eiland Rhodes, beschut door de armen van de baai. De baai is huis voor twee stranden. De grotere bevindt zich aan de zuidelijke kust en is gemaakt van gouden zand. Het strand dat aan de noordelijke kust ligt, is een mix van zand en grind.

De baai staat ook algemeen bekend om snorkelen en duiken vanwege het kalme wateren en een uitstekende locatie is om jonge kinderen te nemen. Bekijk in elk type maand, anders dan augustus, evenals je Sint -Paul’s Bay ook redelijk onprijzig ontdekt.

Hoe u naar St Paul’s Bay kunt komen

St Paul’s Bay ligt aan de oostkust van het eiland Rhodes in de buurt van de stad Lindos. De baai ligt op ongeveer vijftig kilometer van Rhodes City en is vrij eenvoudig te bereiken.

Het is mogelijk om een ​​bus van de stad rechtstreeks naar de baai te nemen, met een reistijd van ongeveer 1 uur 40 minuten. Een taxi is echter de snelste keuze en duurt ongeveer 50 minuten.

Waar te verblijven in de stad Rhodes

Hier is een lijst met de top 3 van rated, economische eigenschappen in Rhodes Town. Klik op de links en inspecteer ze zelf!

Hotel Attiki – vanaf $ 59 / nacht, 9,6 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

De appartementen van George & Alexandra – vanaf $ 108 / nacht, 9,9 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

☞ Klik hier om alle accommodatie -keuzes in Rhodes Town te zien op Booking.com, of klikhier om op Airbnb te bladeren.

5. Lalaria, Skiathos

Het afgelegen en het mooie strand van Lalaria is alleen toegankelijk door een boot uit de stad Skiathos te nemen. Evenzo, omdat het wordt onderworpen aan de noordelijke wind, kan alleen worden bezocht als de wateren kalm zijn.

Met zijn witte zandstranden en spectaculaire kliffen die uit de wateren stijgen, bezit Lalaria Beach een dromerige schoonheid.

Dit is een van de meer unieke stranden op de Griekse eilanden, in tegenstelling tot alle anderen op deze lijst. Vanwege de constante spervuur ​​van golven in het gebied zijn zeeg grotten ontwikkeld in de buurt van het strand. Door een kleine boot te nemen, is het mogelijk om van dichtbij te komen en in een paar van de grotere te varen.

Als je een avontuurlijke ziel bent, is dit het allerbeste strand in Griekenland voor jou.

Hoe u naar Lalaria Beach kunt komen

Lalaria Beach ligt op het noordoostelijke puntje van Skiathos, zoals vermeld, kan alleen per boot worden bereikt. Zowel boten als zeestaxi’s worden aangeboden vanuit de haven in de stad Skiathos.

Vanwege de sterke middagwinden zien toeristische boten echter alleen ‘s ochtends. Als u een zeefaxi neemt, zullen ze u afnemen en vervolgens later terugkeren om u op te halen. Hoewel je kijk maar kort zal zijn, is Lalaria Beach nog steeds zeker het bezoek waard.

Waar te verblijven in skiathos

Hier is een lijst met de top 3 van beoordeelde, economische eigenschappen in Skiathos. Klik op de links en inspecteer ze zelf!

Hotel Telis – vanaf $ 37 / nacht, 9,1 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Kallisti Apartments – vanaf $ 54 / nacht, 9,6 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Skiathos Home – vanaf $ 60 / nacht, 9,5 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

☞ Klik hier om alle accommodatie -keuzes in Skiathos te zien, of klik hier om op Airbnb te bladeren.

6. Myrtos, Kefalonia (veruit een van de allerbeste stranden in Griekenland!)

Je hebt misschien Myrtos Beach gezien in de mandoline van de filmkapitein Corelli, waar het strand een hoofdrol speelde. Zoals je op de foto kunt zien, is dit een van de mooiste stranden van de Griekse eilanden. Als je het schiereiland in het noorden van Myrtos Beach beklimt, wordt je beloond met een prachtig uitzicht.

Myrtos Beach wordt constant genoemd in reismagazines als een van de allerbeste stranden in Griekenland. Met zijn hoge omliggende heuvels en mooie turquoise wateren, is dit een van de mooiste stranden in Griekenland, evenals potentieel overal.

Dit naar het westen om met het strand te omgaan, biedt ook een aantal ongelooflijke uitzichten in de zonsondergang, waardoor de natuurlijke schoonheid van Myrtos in de hele Griekse eilanden ongeëvenaard is. Er zijn talloze dingen om uit te voeren in Kefalonia, maar dit moet nummer 1 op uw lijst zijn.

Hoe u naar Myrtos Beach komt

Myrtos Beach is de primaire attractie op Kefalonia Island en wordt 30 kilometer ten noorden van de primaire stad Argostoli gevonden. Het strand is snel toegankelijk op alle middelen van levering en biedt eveneens opmerkelijke uitzichten bij het afdalen van het strand. Bussen vertrekken regelmatig van Argostoli die ongeveer 1 uur 20 minuten duren.

Waar te verblijven in Argostoli

Hier is een lijst met de top 3 van beoordeelde, economische eigenschappen in de stad Argostoli. Klik op de links en inspecteer ze zelf!

Northwest Studios – vanaf $ 36 / nacht, 9,2 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Appartement Attic Retreat – vanaf $ 71 / nacht, 9,5 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

Aenos Hotel – vanaf $ 77 / nacht, 9,2 / 10 rating. Klik hier om de laatste kosten op Booking.com te zien

☞ Klik hier om alle accommodatie -keuzes te zien die worden aangeboden in Argostoli op Booking.com, of klik hier om op Airbnb te bladeren.

Lees meer: ​​Ontdek de magie van Kefalonia, Griekenland: onze 5 -daagse reisgids

7. Sarakiniko, Milos

Het volgende is nog een van de verbluffend unieke stranden van de Griekse eilanden. Sarakiniko Beach is een reeks baaien die uit vulkanische rots zijn gesneden.

Geklopt door zowel de wind als de zee, is de vulkanische rots ontwikkeld tot buitenaardse vormen die je zullen laten geloven dat je op de maan zelf loopt.

De witte rotsen van Sarakiniko Beac