Sunsets & Side Trips: het beste uit Santorini

halen alle romantische visies die je van Santorini hebt, zijn waar. Cycladische stijl huizen, kastelen en kerken klampen zich vast aan een rotsachtig Griekse eiland vulkaan caldera, hun witgekalkte gevels en poederblauwe daken met een mooi contrast met de azuurblauwe lucht en de kalme wateren van de Middellandse Zee, ongeveer 300 meter hieronder.

Santorini is alles wat je zou hopen en meer. In Kopen om daar het beste uit te halen, of je nu in Santorini bent voor een huwelijksreis, of gewoon om te reizen, het is het beste om een ​​paar van de beste dingen te weten te zien en te doen, en hoe je daar kunt komen.

Transport

We raden aan om een ​​auto of een motor te huren voor de duur van uw verblijf. We hadden een bromfiets en het was goed voor twee mensen, maar als je een gezin of een groep vrienden hebt, is het waarschijnlijk beter om een ​​auto te huren. Bekijk Enterprise omdat ze momenteel 10% korting hebben in de huur in Griekenland.

Het eiland Santorini is niet substantieel en er zijn een aantal goede lokale bussen en taxi’s, maar om het eiland echt te zien en een idee te krijgen van zijn veel verborgen hoeken eigen tempo. Als u lokale bussen en taxi’s gebruikt, is het het beste om uw hotel of pension te vragen waar u ze kunt vinden en hoeveel ze moeten kosten. Taxi’s worden normaal tegen een vast tarief op Santorini in rekening gebracht, maar nietsvermoedende toeristen worden vaak te veel in rekening gebracht.

Als je eenmaal hebt ontdekt hoe je rond het eiland gaat, is het tijd voor het leuke gedeelte … wat je kunt zien! We hebben hier 10 dagen doorgebracht en het was gewoon niet genoeg tijd. Er zijn zo veel bezienswaardigheden en ervaringen om plezier te hebben op Santorini, maar het zijn de dingen die tussen je plannen gebeuren die het speciaal maken. Als je naar een kerk gaat die je op je reisplan hebt geplaatst en je passeert een bord met de tekst “gratis witte wijnproeverijen”, mis het niet! Als een lokale u uitnodigt voor Ouzo, moet u gaan.

Laat altijd wat ruimte in je schema voor spontaniteit, want zonder dat mis je een deel van wat Santorini zo speciaal maakt.

Zonsondergangen

Santorini zou enkele van de mooiste zonsondergangen ter wereld hebben, dus het is geen verrassing dat een van de typische Santorijnse ervaringen geniet van zonsondergang vanaf een cliff-kant hoog boven de Middellandse Zee. Hier zijn een paar geweldige plekken om te genieten van de zon die in zee glijdt (vergeet niet om een ​​fles wijn mee te nemen):

De vuurtoren van Akrotiri: terwijl de zon reddens en dipt in de middaghemel, is deze vuurtoren, lokaal bekend als “Faros”, een sensationele plek om het populaire Santorini Sky -spektakel te ervaren. Het verwarmende licht van de ondergaande zon brengt nieuwe kleur naar deze witte toren en na nacht valt, het roterende licht helderder de nachtelijke hemel terwijl het draait.

Hillside achter OIA: Dit was onze geliefde zonsondergangspot in Santorini en we gingen hier nacht na nacht. Het is net buiten een onverharde weg ten noorden van OIA. Als u in de buurt van de zonsondergang door het gebied rijdt, zullen de lokale bevolking weten waar u u kunt wijzen. Je moet je eigen deken meenemen en gewoon in het veld worden ingesteld, maar de uitzichten hier zijn adembenemend.

Een zonsondergang in Santorini
Donkey trappen van Naoussa: wanneer de tijd betrekking heeft op zonsondergang, komen hordes toeristen naar Oia’s kliffen zoals vliegen naar een licht, maar als je weg wilt zijn van de drukte en eigenlijk een plek hebt om te zitten, overweeg dan de ezeltrappen, de ezeltrappen, dan die de oude haven van Naoussa veroorzaken. Meestal wordt dit pad gebruikt voor toeristische ezelritten op en neer op de heuvel, maar tijdens zonsondergang bieden ze een geweldig uitkijkpunt voor degenen die “op de hoogte zijn”. Hier kunt u genieten van de witgekalkte gebouwen van de zonverf een gouden kleur voordat u onder de horizon verdwijnt.

Zijreizen

Natuurlijk heb je je eigen reisplan met een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden die je echt wilt zien terwijl je in Santorini bent, maar overweeg deze paar zijreizen die niet veel mensen weten. Probeer een of twee hiervan aan je Griekse vakantie toe te voegen en je kunt gewoon merken dat ze het hoogtepunt van je bezoek worden.

Gavalas Vineyard: We kwamen eigenlijk gewoon tegen deze plek tegen toen we voorbij reden op weg naar Oia vanuit Perissa Beach, maar we zijn erg blij dat we dat hebben gedaan. We gingen zitten en genoten van een aantal heerlijke tapas en een paar gratis proeverijen van hun beste wijnen. De romantische setting werd nog beter gemaakt door uitzonderlijke service en heerlijke rode en blanken.

Perissa Beach: Dit kleine stukje zwart-zandparadijs houdt op de een of andere manier zijn naam af van veel van Santorini’s “beste stranden” -lijsten, maar het zou absoluut een bezoek moeten hebben. We verbleven in een van de beste waardeappartementen die we ooit hebben gehad, op slechts een paar minuten lopen van dit strand. Het heette Sandy Villas en er zijn autwinkels, motorwinkels, bars en restaurants a a aLL langs het strand. Dit is een van onze geliefde gebieden in Santorini.

Sandy Villas Santorini, Griekenland
Volcano Tour: Santorini is de thuisbasis van een van de grootste vulkaanuitbarstingen in de opgenomen geschiedenis, dus terwijl je hier bent, moet je absoluut een deel van de speciale topografie bekijken die door dit geologische fenomeen zijn gemaakt. Dit wordt een beetje toeristisch, maar het zou jammer zijn om te missen. De excursies vertrekken normaal gesproken vanuit de oude haven van Fira rond twaalf middag en gaan naar Nea Kameni, waar je eigenlijk rond de actieve vulkaankraters kunt lopen! De geur van zwavel en hete rots vullen de lucht als je een smal pad langs de rand van de vulkaan dwars overgooit. De hele excursie duurt ongeveer 2 uur.

Het voetpad naar OIA: van FiRA kunt u dit heerlijk pittoreske pad naar OIA nemen en vervolgens een bus of taxi terugnemen naar uw hotel. Het is een vrij veel voorkomende wandeling, dus de lokale bevolking en je hotel kunnen je in de ideale richting wijzen, maar het is een geweldige manier om wat oefening te krijgen terwijl je de charmante architectuur en natuurlijke aantrekkingskracht van OIA ervaart. De hele wandeling duurt ongeveer drie uur en kronkelt zich de heuvel op waar je plezier kunt maken in een prachtig uitzicht.

Geniet van Santorini!

Dit is echt een van de meest architectonische en geografisch gezegende eilanden die we ooit hebben gezien en het is de moeite waard om minstens een week te geven om te verkennen. We hebben slechts enkele van de dingen gegeven om te zien in Santorini, dus zorg ervoor dat u de lokale bevolking vraagt ​​om de beste geheime plekken om op het eiland te zien. De aantrekkingskracht van Santorini is geen geheim, maar als u een auto huurt en deze onafhankelijk verkent, zult u waarschijnlijk alleen voor uzelf een verborgen hoek van dit paradijs vinden. Als u van plan bent om binnenkort naar Griekenland te reizen, zorg er dan voor dat u onze Griekenland -gids bekijkt.

Ben je eerder in Santorini geweest? Wat zou u aan deze lijst toevoegen?

Het leuk vinden? Pin het! ?

Disclaimer: Geiten On the Road is een Amazon -medewerker en ook een filiaal voor sommige andere retailers. Dit geeft aan dat we commissies verdienen als u op Links op onze blog klikt en koopt bij die retailers.